De kracht van talent

De kracht van talent

Bijna al onze trajecten bij klanten beginnen met het in kaart brengen van de talenten van mensen en teams. Ook als het bijvoorbeeld gaat om een strategische herijking of groeitraject. Dat doen we op basis van de overtuiging dat meer inzicht op dit terrein resulteert in meer winst op alle gebieden en voor iedereen binnen de organisatie. Waarom? Vier redenen:

1. Bewustzijn creëert groei

Verandering en groei begint met bewustzijn. Bewustzijn over wat je talenten zijn, waar je staat, waar je heen wilt en wat ervoor nodig is om daar te komen. Weten wat jouw specifieke talenten zijn en wat je hierin kunt verbeteren brengt focus en geeft richting voor het bepalen van doelen en wat je vervolgens moet doen om deze te bereiken.

2. Fietsen met de wind mee

Ieder mens beschikt over specifieke talenten. Competenties en vaardigheden waar we van nature goed in zijn. Als je deze talenten ontwikkelt en inzet levert dit niet alleen veel energie en voldoening op, maar je bent er ook van nature goed in. Andersom kan het aanleren van zaken die buiten je talenten liggen juist veel moeite, frustratie en energie kosten. Je kunt er op wilskracht absoluut heel goed in worden, maar het voelt als continu tegen de wind in fietsen. En waarom zou je tegen de wind in willen fietsen, als je ook de wind in de rug kunt voelen?

3. Inzicht verbindt

In de samenwerking met anderen helpt het enorm als je naast inzicht in jezelf, ook begrijpt hoe de ander in elkaar steekt. Hoe iemand denkt en wat iemand beweegt. Inzicht in elkaars drijfveren en talenten creëert meer begrip, respect en verbondenheid. Het geeft een enorme boost aan de samenwerking, als je inzichtelijk krijgt wie met welke talenten wat kan bijdragen. Rollen en verantwoordelijkheden worden gemakkelijker en beter verdeeld, waardoor teamleden op hún eigen manier kunnen bijdragen aan gezamenlijke resultaten.

4. Benut je potentieel voor meer performance

Maar liefst 35% van het aangeboren talent van mensen blijft gemiddeld onbenut. Kun je nagaan hoeveel potentie hier nog ligt. Als het gaat om verbeteren van performance ligt hier dus een enorme kans voor organisaties en teams, maar ook voor jou als individu. Des te belangrijker om dit potentieel inzichtelijk te maken. Een eerste stap hierin is om de talentenscan te ondergaan, en te leren hoe talenten beter te benutten, welke werkzaamheden hier het beste bij passen en hoe slimmer samen te werken.

Meer weten over welk instrument wij gebruiken om talent inzichtelijk te maken? Kijk dan op peoplelikeus.nl/talent-scan.