De employee experience scan

 

Hoe goed scoort jouw organisatie op de employee experience scan? Werk je bij een echte experience organisatie, een engaged organisatie, of staat de experience bij jullie nog in de kinderschoenen? Doe de gratis quick scan hieronder, zie direct in welke categorie jouw organisatie valt en krijg direct 10 tips!

Ontdek aan de hand van 15 stellingen hoe goed jouw organisatie investeert in de ervaringen van medewerkers. Invullen duurt maar een paar minuten en je ziet direct je uitslag. Ook krijg je 10 tips om de employee experience in jouw organisatie te verbeteren.

Geef met sterren aan in hoeverre jij het eens bent met de stelling: 1 ster is ‘helemaal niet mee eens’, 5 sterren is ‘helemaal mee eens’, klik dan op ‘volgende’.
Loading…

De ingevulde data en persoonlijke gegevens worden niet gedeeld met derden. Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om de uitslag toe te sturen per e-mail. Je kunt af en toe updates van People like us ontvangen, waarvoor je je gemakkelijk kunt uitschrijven.

Hoe scoort jour organisatie? 

5 EXPERIENCE NIVEAUS

EXPERIENCE ORGANISATIE

Een mooie employee experience, met een duidelijke missie, prettige cultuur en fijne werkomgeving.

PRE-EXPERIENCE ORGANISATIE

Al een heel eind op weg naar de optimale employee experience, maar aanscherping is nog nodig.

ENGAGED ORGANISATIE

Delen van de employee experience zijn al best op orde, maar elders is nog ruimte voor verbetering.

EMERGING ORGANISATIE

Er zijn nog wat stappen te zetten, maar er is hier en daar al een succesje te vieren.

INEXPERIENCED ORGANISATIE

Er is nog heel wat te verbeteren aan de employee experience.

WAT IS EMPLOYEE EXPERIENCE?

Employee experience gaat om het herontwerpen van de organisatie rondom de verwachtingen, behoeften en wensen van de medewerkers. Geen cosmetische aanpassingen, maar het verbeteren en op elkaar afstemmen van de missie, strategie, structuur en werkomgeving, om de ervaring van medewerkers te verbeteren en een plek te creëren waar mensen willen komen werken, in plaats van moeten. Het is een investering die oplevert: organisaties met een uitstekende employee experience hebben 40% minder verloop, 2x de gemiddelde omzet, 4,4 x de gemiddelde winst en 4,3x meer winst per medewerker vergeleken met andere organisaties (Jacob Morgan, 2017).

DE EMPLOYEE EXPERIENCE BUSINESS SCAN

Benieuwd hoe jouw organisaties scoort door de ogen van alle medewerkers? Dan is de Employee Experience scan interessant. In deze uitgebreidere scan meten we de employee experience bij alle medewerkers, en geven een uitgebreide maatwerk rapportage met diepe inzichten en concrete ontwikkeladviezen.

LEES MEER OVER DE EMPLOYEE EXPERIENCE BUSINESS SCAN

Een man werkend aan de employee experience scan in de zon achter een raam

MEER WETEN OVER JE UITSLAG?

Wil je meer weten over de uitslag van je Employee Experience Scan? Bijvoorbeeld waar precies de verbeterpunten liggen, en waar je kunt beginnen met het verbeteren van deze elementen? Vraag dan een gesprek aan. Dan lopen we samen door de uitslag. Ook is het mogelijk voor € 75 een rapportage en uitgebreide terugkoppeling met ontwikkeltips te ontvangen.

NEEM CONTACT OP

Bij de totstandkoming  van de Employee Experience scan zijn de volgende bronnen gebruikt:

Morgan J. (2017). The employee experience advantage, How to win the war for talent by giving employees the workspace they want, the tools they need, and a culture they can celebrate. New Jersey, USA, Wiley. 

Lesser, E., Mertens J., Barrientos, M.P., Singer, M. (2016). Designing employee experience, How a unifying approach can enhance engagement and productivity. Somers, USA, IBM Institute for Business Value.