Ons kantoor is open!

Ons kantoor is open!

Office in Amsterdam

We zaten er natuurlijk al even, maar afgelopen donderdag hebben wij samen met onze klanten, relaties, partners en vrienden ons nieuwe kantoor ingeluid met een enorm gezellige office warming. Het was een mooi moment om alle betrokkenen te bedanken voor hun betrokkenheid, en hen ons mooie nieuwe plekje aan het IJ te laten zien. Maar we hebben dit moment ook aangegrepen om even stil te staan bij het eerste jaar van people like us. Het was donderdag namelijk ook precies een jaar geleden dat Agnes en ik besloten te gaan samenwerken.

OP EEN ZONNIG TERRAS IN UTRECHT

Op een zonnige dag in september ontmoetten Agnes en ik elkaar voor de lunch op een Utrechts terras. Onder het genot van een hapje en een drankje deelden we onze visie op ons werk en onze ambitie. Deze bleek overeen te komen: we wilden allebei bedrijven op een sociale manier innoveren, door persoonlijke groei als uitgangspunt te nemen voor duurzame bedrijfsgroei. En we wilden zoveel mogelijk mensen bewust maken van hun natuurlijke talenten en (onbenutte) potentieel, en ondersteunen in hoe dit in te zetten in hun werk. Om zo met meer bezieling en op slimmere wijze samen te kunnen werken aan gedeelde doelen. Ik was net uit mijn eerste bedrijf gestapt, dat zich specifiek richtte op innovatie en conceptontwikkeling, om de menselijke factor een meer centrale rol te kunnen geven in veranderingsprocessen. Agnes is van huis uit HR-expert, maar had zich daarnaast enkele jaren geleden geschoold in business coaching, om de bedrijfsmatige ontwikkeling van organisaties te kunnen begeleiden. Dat sloot wel erg mooi bij elkaar aan, vonden we zelf. Laten we samen iets gaan DOEN, concludeerden we rond 19 uur, toen we eindelijk het terras weer afliepen.

READY FOR TAKE-OFF

Zogezegd, zo gedaan. Al snel hadden we een mooie klant, die we in een aantal stappen mochten helpen en faciliteren met ons zelf ontwikkelde groeiprogramma. In 2018 volgden er al snel nog een aantal mooie opdrachten, ontwikkelden we samen ons nieuwe merk, bouwden aan een heldere propositie en lanceerden onze website. People like us was geboren. Nauwelijks tijd om stil te staan bij wat we aan het doen waren, maar intens genietend van het samenwerken met onze relaties om een bijdrage kunnen leveren aan hun succes en samen te bouwen aan een eigen duurzame onderneming met grote ambities voor de toekomst.

IN HET SPOOR VAN OUD EN NIEUW

De Dauphines en Aristo’s van Amsterdam e.o. konden ons niet meer zo inspireren, dus gingen we op zoek naar een geschikt kantoor. Dit vonden we in Amsterdam-Noord, aan de NDSM-werf. Het net door Regus gerenoveerde Kraanspoor had een plekje met het meest mooie uitzicht van Amsterdam voor ons in de aanbieding.

Het Kraanspoor is het icoon van de NDSM-werf, een plek waar oud en nieuw samenkomen. Van waar begin vorige eeuw de meest moderne schepen afgeleverd werden voor verre handelsreizen, is nu de creatieve broedplaats van Amsterdam ontstaan. Innovatie en vernieuwing, met behoud van de historie en het cultureel erfgoed.

Naast dat prachtige uitzicht dat nooit verveelt, doet de plek ons ook denken aan ons eigen werk. Het innoveren en laten groeien van organisaties van binnenuit, met gebruik en behoud van de cultuur en alle goede dingen die er al zijn.