Onze visie

WHAT GOT YOU HERE WON’T GET YOU THERE

Snelle groei veroorzaakt vaak groeipijnen. Bedrijven groeien meestal in fasen. Alle fasen vereisen een andere focus, structuur en mogelijkheden. Dus dat wat je zo ver heeft gebracht, brengt je niet noodzakelijkerwijs naar de volgende groeifase. Bedrijven die duurzame vermogensgroei wil realiseren, doen er daarom  goed aan een groeisysteem te bouwen waarmee het bedrijf zich autonoom kan ontwikkelen, ongeacht huidig of toekomstig leiderschap of eigenaarschap.

INTEGRALE AANPAK VOOR GROEI

Wij geloven dat succesvol ondernemerschap begint met het verbinden van mensen en zakelijke doelen. Door mensen kracht en verantwoordelijkheid te geven, hen te inspireren om op een purpose niveau verbinding te maken met de visie en bedrijfsstrategie, en met elkaar te verbinden in zakelijk leiderschap, cultuur en infrastructuur, kan versnelde groei op lange termijn worden gewaarborgd.

INNOVATIE BEGINT BIJ MENSEN

Veel bedrijven richten zich op innovatie als een bron voor groei of een manier om een probleem op te lossen of relevant te blijven. Hun focus ligt vaak op technologische, product- of businessmodel innovatie. Wat echter vaak onderschat wordt, is dat organisatorische innovatie vaak verandering op elk niveau vereist, van elke medewerker. En hoewel voor de meeste bedrijven mensen het belangrijkste onderdeel van het bedrijf zijn, wordt de begeleiding van de benodigde verandering vaak onderbelicht of zelfs volledig verwaarloosd. Niet verwonderlijk dat veel innovaties vroeg of laat mislukken om interne redenen.

Daarom is het zo belangrijk om een ​​intern innovatieklimaat te creëren. Zo’n klimaat kan niet alleen duurzame groei creëren, maar ook de betrokkenheid van werknemers, persoonlijke leercurves, een positieve en samenwerkende cultuur en een gevoel van doel en betekenis stimuleren. Dit is wat wij sociale innovatie noemen. Vanuit een holistische benadering hebben wij een sociaal innovatiesysteem gebouwd dat doelgerichte groei versnelt door persoonlijke en zakelijke groei te combineren. Het systeem is gebaseerd op vier pijlers.

Dynamisch leiderschap

door capaciteiten en talent te ontplooien.

Een sterke cultuur

door het creëren van verbinding rond groei.

Een flexibele structuur

die samenwerking en prestatie stimuleert.

Gezamenlijke doelen & heldere visie

 als grondleggers voor duurzame groei.